9

Cântarele rutiere garantează circulația corectă a mărfurilor.

Singurul aspect relevant pentru utilizarea unui cântar rutier este acela de a gestiona simplu și eficient datele de cântărire și de a permite transferul acestora în diverse alte aplicații software în rețea.

În prezent, pe piața cântarelor rutiere, există o varietate mare de opțiuni. Iar din perspectiva unui simplu observator, prețul inițial de achiziție pare a fi singurul factor diferențiator. Însă furnizorii* care promit chilipiruri își permit să coboare prețul prin tăieri succesive sau simultane în lanțul proceselor de fabricație: proiectare – materiale -componente – finisare.
*îi numesc furnizori și nu producători, deoarece niciun alt competitor nu deține o fabrică proprie.
Când prețul pare a fi „atât de atrăgător”, fiți siguri de costuri ridicate de mentenanță și pierderi importante datorită nefuncționării corecte pentru perioade semnificative de timp.
Diferențele dintre un cântar rutier de o calitate excepțională și unul mediocru cu prețul cel mai scăzut nu sunt întotdeauna vizibile la prima analiză rapidă a ofertelor. Din nefericire, cele mai multe diferențe critice sunt observate de-a lungul timpului, după numai câțiva ani de funcționare. Este deja prea târziu pentru a mai putea schimba ceva, regretul alegerii inițiale umbrind orice scuză de bune intenții…

FLINTAB, ca pionier și deschizător de drumuri, a ridicat întotdeauna ștacheta calității în pofida tendinței descendente a prețurilor, întorcând ca un bumerang falsul avantaj al unui preț inițial mic împotriva însuși promotorilor „low-cost”.
Selectarea unui cântar rutier nu trebuie să intimideze. Gândirea pe termen lung este importantă: cântarele rutiere sunt proiectate să “dureze” decenii.
Acest ghid de alegere a unui cântar rutier, dezvoltat de FLINTAB, este un document obiectiv care prezintă elementele care afectează substanțial performanța și longevitatea investiției dumneavoastră:

Selectarea unui cântar rutier nu trebuie să intimideze. Gândirea pe termen lung este importantă: cântarele rutiere sunt proiectate să “dureze” decenii.
În general, clienţii iau în considerare numai costul iniţial al produsului, neţinând cont de durata de viaţă, costul întreţinerii, al pieselor de schimb, al reparaţiilor sau costul nefuncţionării. Scopul acestui ghid este de a explica obiectiv procesul alegerii corecte a unui cântar rutier pentru aplicaţia dumneavoastră prin prisma opţiunilor pe care le aveţi şi conturarea deciziei pe care o veţi lua.